Jak se zabavit s miminkem doma?

Kennyshop

Hrazdička patří mezi nejsmysluplnější didaktické pomůcky podporující správný vývoj dětí od narození do jednoho roku.
Nová, doslova „nadčasová“ hrazdička vyvinuta předními odborníky na psychomotorický vývoj dítěte pod vedením Evy Kiedroňové. Hrazdička slouží dětem od narození do 8 let na podporu komplexního psychomotorického vývoje, a to postupně, krok po kroku, den za dnem a měsíc po měsíci.
Díky správnému používání hrazdičky v jednotlivých obdobích se dítě dokáže nejdříve zastabilizovat na celých zádech a tak získat těžiště v centru těla, poté rozvinout rovnováhu, orientační schopnosti a koordinaci pohybů, následně rozvíjet hmat, jemnou motoriku i rozumový vývoj. Díky hrazdičce se kojenec naučí zvedat končetiny nad tělíčko, a tím centrovat klouby do správného postavení a posilovat důležité posturální svaly, otáčet se na boky se zvednutím hlavičky a dotočit se do křížového vzpřímení. Poté hrazdička poslouží k nácviku lezení, šikmého sedu, stoupání i chůze. Díky tomu dítě získá důležitý správný základ nejenom pro kvalitní vzpřímení páteře, ale také pro dobré prospívání i úspěch na všech úrovních dalšího vývoje, vzdělávání i ve všech oblastech života.

Hrazdička má největší význam pro miminko, které leží zahnízděné na péřové peřince a polštářku. Dítě pokládáme na peřinku na záda rovně a do osy. Dítě by mělo na peřince jako v hnízdečku ležet rovně, zastabilizované na celých zádech. Peřinka nabíz pocit jistoty, bezpečí a stálého tepla. Více o peřince TADY.